Mirë se Vini në Qendrën e Vizitorëve të Tempullit të Romës!

Ne ju ftojmë të bëni vizitë me familjen dhe miqtë tuaj dhe të shijoni një përvojë si ta drejtoni vetë, të përqendruar te Krishti, që është informuese, frymëzuese, tërheqëse dhe argëtuese!

Çfarë duhet të shihni në Qendrën e Vizitorëve

Christus Dhoma

Një rotondë mahnitëse që paraqet një kopje të Thorvaldsen Christus me 12 apostujt origjinalë siç gjenden në Kishën e Zojës në Kopenhagë, Danimarkë. Rotunda përmban një mural origjinal të lakuar nga Joseph Brickey të një fshati italian me rrezet e diellit që theksojnë Christus.

Shtëpiza

Një kopje e këndshme e një shtëpie tradicionale italiane ofron mjedisin e përsosur për të biseduar me vullnetarë miqësorë, për të bërë pyetje ose për të përsiatur mbi rëndësinë e familjes dhe mbledhjes në planin e Perëndisë.

Maketi i Tempullit

Një nga vetëm pesë modelet e tempullit në botë, kjo kopje në shkallë tregon brendësinë e tempullit ku anëtarët e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme kryejnë ordinancat e shenjta dhe bëjnë premtime me Perëndinë. Vullnetarët do të shpjegojnë ordinancat dhe simbolikën e secilës dhomë.

Dritarja me Artin e Vitrazhit

Shikoni dritaren origjinale e mahnitëse me artin e vitrazhit “Eja Tek Unë” krijuar nga Tom dhe Gejl Holdman dhe studioja e tyre e artit. Në pamje të parë, vepra duket të jetë një skenë e vetme e Krishtit dhe dishepujve të Tij, por një shqyrtim më nga afër zbulon më shumë se 100 referenca pamore për kohën në vdekshmëri të Shpëtimtarit në tokë dhe simbole nga secila prej shëmbëlltyrave të Tij në Dhiatën e Re.

Bëni një Vizitë Turistike Falas

Mos ngurroni të vini dhe të shëtisni vetë përreth. Por ju lutemi ta dini gjithashtu se ne do të donim t’ju ndihmonim të shijoni një vizitë personalisht të udhërrëfyer nga një prej vullnetarëve tanë miqësorë, ose rezervoni një vizitë turistike nëpërmjet internetit për të mësuar disa njohuri rreth artit të bukur të paraqitur në qendrën e vizitorëve, qëllimin e tempujve dhe për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje. Planifikimi i avancuar nuk kërkohet për vizitorët personalisht.

Tavolina për Librin e Mormonit

Zbuloni Librin e Mormonit, Një Dëshmi Tjetër e Jezu Krishtit, në më shumë se 24 gjuhë dhe merrni një kopje falas për ta lexuar në shtëpi.

Salla e Projeksioneve

Shijoni filma të shkurtër të përqendruar te Jezu Krishti dhe gëzimi i të jetuarit të Ungjillit të Tij si dhe shikoni një film mahnitës për të zbuluar pjesën e brendshme të Tempullit.

Zbulojeni Historinë Tuaj Familjare

Biblioteka e Historisë Familjare është një strukturë ku të gjithë mund të vijnë dhe të mësojnë më shumë për historinë e tyre familjare dhe të përjetojnë gëzim ndërsa zbulojnë, mblidhen dhe lidhin familjen e tyre – të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen.

Specialistët me përvojë kërkimore janë gjithmonë në dispozicion falas në atë vend për t’ju ndihmuar të zbuloni paraardhësit tuaj dhe ta zmadhoni pemën tuaj familjare.

Mësoni më Shumë

Adhuroni me Ne

Të gjithë janë të mirëpritur të marrin pjesë në shërbimet tona të krishtera të përqendruara në dashurinë ndaj Perëndisë dhe të afërmve tanë. Jeni të ftuar të merrni pjesë në një shërbim adhurimi me ne ku ne këndojmë himne, dëgjojmë predikime dhe mësojmë më shumë rreth Shpëtimtarit, Jezu Krishtit.

Bashkohuni me Ne

Çfarë është Qendra e Vizitorëve?

Qendra e Vizitorëve është pjesë e kompleksit të Tempullit të Romës në Itali, ku vizitorët mund të mësojnë më shumë rreth Jezu Krishtit dhe qëllimit të tempujve, ndërsa admirojnë veprat origjinale artistike rreth jetës dhe mësimeve të Krishtit.

Familjet dhe individët e të gjitha moshave dhe prejardhjeve janë të mirëpritur të vijnë dhe të bëjnë një vizitë turistike falas në Qendër me një nga vullnetarët tanë, ose thjesht të ecin përreth dhe të shijojnë veprat e bukura artistike dhe mjedisin plot paqe.

Biblioteka e Historisë Familjare

Biblioteka e Historisë Familjare është një strukturë ku të gjithë mund të vijnë dhe të mësojnë më shumë rreth historisë së tyre familjare dhe të përjetojnë gëzim ndërsa e zbulojnë, mbledhin dhe lidhin familjen e tyre - të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen.

Specialistë kërkimorë me përvojë janë gjithmonë në dispozicion falas në atë vend që t’ju ofrojnë një përvojë vetjake për t’ju ndihmuar t’i zbuloni paraardhësit tuaj dhe ta zmadhoni pemën tuaj familjare.

Ngjarje të Ardhshme

Një sërë ngjarjesh ndodhin gjatë gjithë vitit. Vizitorët e të gjitha moshave janë të mirëpritur dhe nxiten të marrin pjesë në ceremonitë fetare, ngjarjet muzikore dhe aktivitetet e organizuara në Sheshin e Tempullit të Romës në Itali. Të gjitha ngjarjet janë falas dhe të hapura për publikun.

Rootstech 2024
, 2024-02-29 00:00:00
Një Përkujtim i 5 Vjetorit të Përkushtimit të Tempullit të Romës në Itali
via di Settebagni n. 354-380
Roma, Roma 00139 Italia
, 2024-03-10 18:00:00
Koncert me kitaristen Francesca Gugliotta
via di Settebagni n. 354-380
Roma, Roma 00139 Italia
, 2024-03-16 18:30:00

Objektet e tjera

Kompleksi i Tempullit të Romës përfshin ndërtesa të ndryshme fetare dhe kulturore. Shihni më poshtë për informacion specifik për secilën prej tyre.

Tempulli i Romës në Itali

Qëllimi kryesor i tempullit është të sigurojë ordinanca dhe bekime për anëtarët në Itali. Tempulli i Romës në Itali konsiderohet një shtëpi e vërtetë e Zotit nga anëtarët e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme.

Kopshtet Botanike dhe Rrjedha e Ujit

Do të ndieni paqe ndërsa shëtisni përgjatë rruginave për të përjetuar aromën e mijëra luleve dhe për të dëgjuar fëshfërimën e ujit të rrjedhës që shkon nga pellgu në pellg.

Streha për Frekuentuesit

Strehimi mbrojtës është i disponueshëm për anëtarët e Kishës së Jezu Krishtit të Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme që udhëtojnë distanca të gjata për të adhuruar në tempull.

Qendra e Vizitorëve e Tempullit të Romës

 Via di Settebagni, 354, Romë, 00139

(39) 06-9480-5138 

TempioDiRoma.org

E hënë-e diel: 9:00 – 21:00

Parkim Falas. Nuk kërkohet tarifë hyrjeje ose bileta.

 

Shqip