Ndërtimi i një fondi bursash për fëmijët e varfër dhe të aftë

Në kundërshtim me besimin popullor, Lorem Ipsum nuk është thjesht tekst i rastësishëm. Ai i ka rrënjët në një pjesë të letërsisë klasike latine nga viti 45 para Krishtit, duke e bërë atë mbi 2000 vjet të vjetër.

Shumë paketa botuese në desktop dhe redaktues të faqeve të internetit tani përdorin Lorem Ipsum si tekstin e tyre të paracaktuar të modelit, dhe një kërkim për 'lorem ipsum' do të zbulojë shumë faqe interneti ende në fillimet e tyre. Versione të ndryshme kanë evoluar ndër vite, herë rastësisht, herë me qëllim (humor i injektuar e të ngjashme).