Qendra e Vizitorëve të Tempullit të Romës, do të prezantojë, të shtunën e ardhshme, më 19 mars, një ekspozitë pikture të artistit tibetian Kunga Sonam, mësuese e shkrimit dhe kaligrafisë tibetiane. Që në fëmijërinë e tij ai ka treguar një talent të jashtëzakonshëm për pikturë, duke ndjekur shkollat në manastiret e Tibetit dhe Indisë.
Artisti përdor bojëra uji në pikturat e tij, të cilat janë kryesisht fytyra të burrave, grave dhe fëmijëve.
Bojëra uji është një shprehje e lashtë piktoreske e gjetur në pikturat e shpellave paleolitike, në dorëshkrimet e ndriçuara mesjetare dhe në fletët e papirusit egjiptian.
Është një teknikë shumë e vështirë. Nevojitet mjeshtëri dhe saktësi, sepse korrigjimet apo mbivendosjet e ngjyrave nuk mund të bëhen.
Kunga Sonam, në portretet e ekspozuara, pikturon fytyrat e shpirtit të personazheve të tij, fytyra që bërtasin pa zë dashuri, qetësi, paqe, por edhe pafajësinë e një bote në të cilën ka ende një dëshirë të dobët për harmoninë dhe shenjtërinë. .
Ekspozita do të qëndrojë e ekspozuar në Qendrën e Vizitorëve të Tempullit të Romës nga e shtuna, 19 mars deri të dielën, 1 maj 2022.

Hyrja dhe parkimi janë pa pagesë

Kërkohet kalim i gjelbër i përforcuar