Krishtlindjet në tempullin e Romës

E hënë – e diel | 3 dhjetor – 6 janar | 9:00 – 21:00
Via di Settebagni 354, Roma, Italia

Ne presim me shumë emocione festimet e Krishtlindjeve në Tempullin e Romës. Jeni të ftuar të vini dhe të shihni Ekspozime të bukura të Lindjes që festojnë lindjen e Shpëtimtarit Jezu Krisht, bashkohuni me ne për shfaqjet e festave ose shijoni një moment paqeje duke ecur në truallin e tempullit.

24 dhjetor: Kuptimi i dashurisë hyjnore

“Dashuria hyjnore i kapërcen dallimet në personalitet, kulturë apo besim. Ai refuzon të lejojë kushtëzimin dhe paragjykimin në ofrimin e ngushëllimit, dhembshurisë dhe mirëkuptimit. Është plotësisht i lirë nga bullizmi, diskriminimi apo arrogancë. Dashuria hyjnore na frymëzon të bëjmë siç bëri Shpëtimtari: të ndihmojmë të dobëtit, të ngremë lart duart e varura dhe të forcojmë gjunjët e plogësht.” (Dieter F. Uchtdorf)

Ngjarjet

Nuk ka asnjë ngjarje për të shfaqur!

Merrni përditësime rreth ngjarjeve

Ekspozita e Lindjes së Krishtit

Festoni historinë origjinale të Krishtlindjes duke vizituar Ekspozimet e Lindjes së Tempullit të Romës. Ne ju ftojmë të eksploroni historinë e Krishtlindjes ndërsa jeni dëshmitarë të veprave frymëzuese të artit që përshkruajnë lindjen e Krishtit. Hapur nga ora 17:00 deri në 22:00. çdo mbrëmje nga 25 nëntor deri më 31 dhjetor në Qendrën e Vizitorëve të Tempullit të Romës.

Parkim dhe tranzit

Nga Stacioni i Trenit Termini

  1. Linja B e metrosë deri në Jonio (fundi i linjës).
  2. Në Jonio merrni autobusin 338 (drejt Marmorale) 16 ndalesa për në stacionin Settenbagni/Fantoni.
  3. Nga Settenbagni/Fantoni ndaloni në këmbë deri në tempull.

Nga Aeroporti Fiumicino

  1. Merrni linjën e trenit FL1 për në FS "Nuovo Salario".
  2. Në stacionin "Nuovo Salario" merrni autobusin 350 (drejt Ponte Mammolo) 14 ndalesa për në stacionin Settenbagni/Fantoni.
  3. Nga Settenbagni/Fantoni ndaloni në këmbë deri në tempull.

Nga vendet historike në qendër të qytetit (Forumi, Koloseu, etj.)

  1. Merrni linjën B të metrosë në Koloseum për në Jonio (fundi i linjës).
  2. Në Jonio merrni autobusin 338 (drejt Marmorale) 16 ndalesa për në stacionin Settenbagni/Fantoni.
  3. Nga Settenbagni/Fantoni ndaloni në këmbë deri në tempull.

Me shërbim taksi

Adresa e Tempullit të Romës në Itali është Via di Settebagni, 354, 00139 Roma RM, Itali.

Me transport personal

Ekziston një parkim falas për vizitorët në Tempullin e Romës. Parkimi është i aksesueshëm në anët veriore dhe jugore të tempullit.

A ju pëlqeu përvoja juaj?